REVERSE LOGISTICS

Kratten wassen Hans Rietveld: ‘Binnenkort nemen we in dit middelencentrum ook twee grote kratwasmachines in gebruik die gekoppeld zijn aan
sorteerinstallaties. We beschikken kantoor huren breda dus over een oneindige capaciteit om kratten te wassen en te sorteren. Indien nodig hebben we nog mimte voor eventueel een derde installatie. Het voordeel van deze service is dus dat leveranciers hun kratten niet meer vuil hoeven op te halen om ze vervolgens elders op een andere locatie in de keten weer te moeten afleveren voor reiniging. Deze schoonmaakservice zorgt dus tegelijk ook voor een C02-reductie omdat er kantoor huren enschede minder kilometers gereden moeten worden doordat we de kratten hier op locatie kunnen schoonmaken, als de klant dat wil uiteraard:
Retourconcept De strategie van Kuehne + Nagel is om dit retourlogistiek concept te vermarkten bij andere retailers. ‘Retourlogistiek blijkt bij veel retailers en ook logistiek dienstverleners nog altijd een ondergeschoven kindje te zijn. Het heeft het imago van vies en smerig. Wij willen juist van retourlogistiek een sexy en dynamisch product maken. Zo wordt dit middelencentrum in Tilburg niet alleen bestemd voor de retouractiviteiten van Albert Heijn, maar kan het in de toekomst ook prima fungeren als multi dient site voor andere retailers als een Plus Retail, ClOOO of Jumbo. Bovendien hebben we een WMS ontwikkeld dat ook deze retailers kan identificeren. Als onze middelencentra in Zwolle en Tilburg succesvol worden dan is ans streven om in Nederland meerdere panden neer te zetten die zieh bezighouden met het afwikkelen van retourstromen. Het
voordeel daarvan is dat we door kantoor huren almere ritten met elkaar te combineren fors kunnen besparen op zowel het aantal leeg gereden kilometers als het aantal trucks binnen de retourlogistiek keten:
Doorrijden Rietveld haalt het volgende voorbeeld aan. ‘Als een fast moving customer goods-truck van ons in het Albert Heijn DC in Tilburg pallets van Mars uit Veghel heeft afgeleverd, dan kan hij gelijk doorrijden naar het middelencentrum. Daar kan hij vervolgens een lading pallets inladen en met een volle lading terugrijden richting Veghel om deze afte leveren bij bijvoorbeeld een andere klant van ons, zoals Unilever:
Vermarkten retourenconcept Om het retourconcept van Kuehne + Nagel te vermarkten is Dolf Grasdijk sinds maart van dit jaar in dienst als Business Development Manager Returns. De afgelopen maanden is Grasdijk met Rietveld bezig om partijen te interesseren voor het retourlogistiek concept. ‘We merken dat kantoor huren nijmegen de interesse groeit. Insteek van die gesprekken is dat we de toegevoegde waarde en gezamenlijke belang van onze werkwijze benadrukken. Als dat niet wordt onderkend dan heeft verder praten geen zin. Ons streven is om retourlogistiek sexy te maken want het is echt een goed product als je slimme logistieke oplossingen wil bieden: