Volwassenheidsfase

Volwassenheidsfase

Volwassenheidsfase De kantoorruimte huren breda prijzen groei van de afzet van de auto neemt af door de druk van concurrenten en imitaties. Er komen nieuwe, betere en veiliger auto’s. Om het klein kantoor huren enschede marktaandeel te behouden maakt de ondernemer gebruik van prijsaanbiedingen, reclame met betrekking tot merkentrouw en actiereclame. In deze fase bereikt de winstcurve meestal het hoogtepunt. Om de afzet verder te vergroten kan worden gekeken naar segmentatie, veranderend gebruik bij de bestaande afnemers en een andere positionering van de auto. De kantoorruimte huren nijmegen kerkenbos ondernemer kan – door bijvoorbeeld de kwaliteit of stijl van de auto te wijzigen – nieuwe gebruikers proberen aan te trekken. Deze fase duurt bij een auto ongeveer drie jaar.
In deze fase zal de verhuurbaarheid van het vastgoedobject geen probleem zijn. De verhouding prijs/kwaliteit is ten opzichte van alternatieve mogelijkheden in de buurt in de regel niet ongunstig. Kenmerkend voor deze periode is de kantoorruimte te huur almere stad goede verhuurbaarheid en de geringe leegstand. De huurders betalen op tijd en als er een woning leegkomt is deze snel verhuurd. De kosten gemoeid met de instandhouding van het vastgoed zijn voorspelbaar gebleken, zodat in deze periode de winst kan worden behaald.
Verzadigingsfase Voor het ‘pioniersproduct’ auto treedt de verzadigingsfase in wanneer de concurrerende producten hun technische achterstand hebben ingehaald en volledig gelijkwaardig zijn. De concurrentiestrijd richt zich vooral op de vervangingsmarkt. Door verhoogde marketinguitgaven, om in de strijd tegen de concurrentie het product staande te houden, blijft de afzet ongeveer gelijk. Bij een auto duurt deze strijd circa twee jaar.
Bij vastgoed begint in deze fase de afzet van 98% langzaam terug te lopen. Om – net als bij andere duurzame producten – de afzet gelijk te houden gaat men over tot de modificatie van het vastgoedobject. Dit kan onder andere inhouden: het aanpassen van de indeling, vormgeving, kleur, meer functies, enz., om het vastgoedobject verhuurbaar te houden.